
Subsidies zakelijk

Regelingen voor de zakelijke markt
De overheid is druk bezig met het prikkelen van de ondernemersgeest, door ze te voorzien van subsidie en bijdragen bij het aanschaffen en plaatsen van energiebesparende apparaten. De aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers wordt dankzij de bijdrage van de overheid steeds interessanter gemaakt. De belangrijkste kansen komen voort uit onderstaande regelingen voor subsidies en regelingen zakelijk.
Soorten subsidie op zonnepanelen in 2025
Bij de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie voor uw bedrijf kunt u ook rekenen op meerdere soorten subsidie op zonnepanelen, bijvoorbeeld in de vorm van extra fiscale aftrek op belastingen:
- Energie-Investering aftrek (EIA)
• Kleinschaligheids aftrek (KIA)
Energie investeringsaftrek 2024
Via Investeringsaftrek (EIA) zijn voor ondernemers die zonnepanelen willen kopen de regels aangescherpt. Enkel installaties met een vermogen van 15 tot en met 55 kilowattpiek komen in aanmerking.
De hoofdaansluiting mag niet hoger zijn dan 3*80 ampère oftewel een kleinverbruikersaansluiting. Dat betekent dat ook deze regeling toch bijzonder interessant is voor ondernemers met plannen om energiebesparende maatregelen te treffen. Naast een grote besparing op de energierekening, kan je een deel van de investering afschrijven van je fiscale winst. Dit is voor 2024 aangepast van 45,5 naar 40% omdat er de afgelopen 3 jaar meer fiscaal voordeel uit de EIA is ontvangen dan dat er aan budget beschikbaar was. Ook in dit geval raden we van harte aan om een gesprek met je boekhouder aan te gaan; deze zal weten wat het verstandigst is voor je onderneming.
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
Kleinschaligheidsaftrek (KIA) wordt relevant als bedrijven een investering voor zonnepanelen doen tussen de 2.401 euro en 58.238. 28 procent van de winst is bij deze regeling vervolgens aftrekbaar. Ook hier kan je boekhouder volledige inzage geven in het hoe en waarom.
Maak daarom gebruik van de subsidies en regelingen zakelijk.



